Preparació treball per grups

posted in: Trobada 20/06/2020 | 0

En designà dotze, als quals donà el nom d’apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar (Mc 3,14)

La trobada d’avui es mourà entre aquests dos pols:

  • Al matí, compartirem quina ha sigut la nostra estada, el trobament, i caminar amb Jesús
  • Per la tarda compartirem una taula rodona sobre el testimoni al que som enviats

El relat personal del nostre camí amb Jesús, ocuparà per tant un lloc central aquesta estona del matí:

Juntes, les diferents històries donen testimoni de les moltes maneres en què Déu treballa en nosaltres. Al veure que la nostra història s’assembla a la d’altres persones del grup, podem canviar la mirada sobre elles i sobre les comunitats respectives, sentir-nos convidats a escoltar l’Esperit d’una manera nova i  recordar el paper de guia de la Paraula de Déu.

Explicar el nostre itinerari amb Jesús

Els grups estaran formats per unes 8-10 persones, diferents per la seva pertinença i tradició eclesial, edat i gènere…

Cada grup tindrà un facilitador per presentar i acompanyar la dinàmica, i vetllar pels temps: cada membre del grup està convidat a parlar durant uns 5 minuts.

Comenceu amb una breu introducció: no més d’una o dues frases per presentar-vos. Després podeu seguir amb el vostre testimoni. Us pot ajudar haver llegit abans l’estudi bíblic sobre les trobades de diverses persones amb Jesús.

Sigui com sigui, sigueu lliures de fer servir el “llenguatge de fe” que us és propi, els termes i les formes de parlar en les que us sentiu més còmodes: Escoltar la gamma de diferents estils és un dels regals del Fòrum.

Visquem aquesta estona com una ocasió de donar gràcies al Senyor pel que ha fet en nosaltres, i en cadascun dels membres del grup.

Escoltar la història dels altres.

Si cada persona parla 5-7 minuts, ens passarem la major part del temps escoltant. D’això es tracta.

Esperem que l’Esperit Sant actuï tant quan parlem com quan escoltem. Escoltar és tan important com parlar. Demanem a Déu que ens obri els ulls i les oïdes, la ment i el cor, i ens ajudi a contribuir a una atmosfera d’escolta respectuosa i cordial

Aquest moment per compartir la fe no vol ser un debat, però els interrogants formen part també de la riquesa de la trobada…potser els podeu anotar al full de valoració? Avui és tot just un començament, tindrem temps d’anar-nos coneixent.

Després dels testimonis:

• Podem donar gràcies per les històries que hem escoltat, especialment pels moments en què hem quedat sorpresos o desafiats.

• Podem reflexionar sobre com la mirada sobre la nostra història, ha pogut canviar  gràcies a compartir-la amb els altres relats del grup