Manifest per l’acollida

posted in: Activitats, Fòrum cristià, General | 0

El mes d’abril, el Fòrum l’Hospitalet va ser l’entitat de l’Espai de ciutadania que va llegir el manifest per l’acollida a la concentració de l’Acollidora:

Donat que moltes expressions xenòfobes es fan en nom d’una pretesa “civilització cristiana” ho vam voler fer com a el nou camí que s’ha obert a partir del Fòrum, el Fòrum cristià. Va llegir el manifest, Benjamín Garcia de l’església evangèlica de La Torrassa.

Fa més de tres anys que cada darrer dilluns de mes molts ciutadans ens apleguem entorn l’Acollidora per expressar el nostre suport a les persones refugiades. Aquest moviment solidari, entre altres, ens engrandeix com a ciutat

Els cristians ens veiem doblement interpel·lats per aquests fets, perquè el més desvalgut és per a nosaltres imatge de Crist, i perquè diferents grups xenòfobs, pretenent parlar en nom de la “civilització cristiana”, tenen en el punt de mira els més desvalguts.

Recordem afirmacions bàsiques de la nostra tradició:

” tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, m’ho fèieu a mi.” (Mateu 25.40)

Déu s’apropa com un desconegut: rebutjant els que demanen la nostra ajuda, tanquem la porta a Jesús que ens busca i allarga la mà.

” era foraster, i em vau acollir” (Mateu 25.35).

Les nostres conviccions ens comprometen a acollir el proïsme que truca a la nostra porta, cercant ajuda, protecció i cura.

“Maleït el qui violi els drets de l’immigrant” (Dt 27,19)

Som cridats a defensar la vida, la dignitat i els drets dels migrants, sol·licitants d’asil, minories ètniques i religioses i els que són perseguits i marginats.

L’exemple del bon samarità, que no passa de llarg davant el desvalgut, se’ns fa present dia a dia, en els que sense preocupar-se de les conseqüències legals, garanteixen el socors humanitari a la Mediterrània, o als passos fronterers.

 Per això

Amb la mirada posada en els prop de 65 milions de refugiats i persones desplaçades, que enfrontant-se a un futur desconegut, fugen de la guerra, la persecució i la fam sovint lluitant amb la por, la inseguretat i el dol, a més de la manca de les necessitats bàsiques com l’aliment i abric.

Refermem, un cop més que no hi ha estrangers a la casa de Déu

Censurem les polítiques migratòries basades en la seguretat i el control de fronteres, per sobre els aspectes humanitaris i socials, convertint les tanques i les aigües del Mediterrani en espais de mort, patiment i vulneració de drets, en lloc de transformar-los en una oportunitat per a l’acollida i l’hospitalitat

Diem no a les devolucions de migrants realitzades sense les garanties establertes, ni verificar les seves circumstàncies personals.

Reclamem coratge polític per acabar amb el llimbs legals que afecten a un nombre creixent de menors immigrants no acompanyats, al temps que denunciem la resistència a mobilitzar els recursos indispensables per a l’acollida al nostre país i per a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament.

Rebutgem l’escandalosa política de braços plegats per la qual s’abandona a la seva sort en aigües internacionals a aquells que auxilien embarcacions amb migrants a punt de naufragar.

Diem rotundament no a les irresponsables declaracions públiques en contra de les persones migrants, que, amb un perillós accent discriminatori, racista i xenòfob, pretenen obtenir suport electoral difonent falsos rumors i prejudicis que només busquen estigmatitzar a l’altre i intoxicar la convivència social i les relacions en els nostres barris.

Més encara quan es fa en nom del que en diuen “civilització cristiana”: No en el nostre nom!

—————–

Fòrum cristià – Cristians (catòlics i evangèlics), de diferents esglésies de la ciutat

La Televisió de l’Hospitalet se’n va fer ressò (tot i que amb l’error de dir “entitat catòlica”)